Női vízilabda OB I.

2024.04.24. 21:23

Remekül védekezett a Szentes, győzelemmel kezdte a helyosztót

Koncentrált védekezéssel magabiztos, 10–5-ös sikert aratott a Valdor Szentes OB I.-es női vízilabdacsapata hazai medencében a Győr ellen a 7–10. helyért rendezett párharc első felvonásán, így 1:0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó rájátszásában.

Becsei Dávid

Kövér-Kis Réka ezúttal egy góllal járult hozzá a szentesiek győzelméhez.

Fotó: Vidovics Ferenc

Négy napon belül másodszor feszült egymásnak Szentesen a két együttes. Ezúttal már jöval nagyobb volt a tét, mint az alapszakasz utolsó fordulójában, amikor bár a győriek két és fél negyeden át vezettek két góllal, végül a Valdor nyert 13–11-re.

Dobos Jázmin révén rögtön az első támadását gólra váltotta a Szentes. Az első győri támadás hazai blokkon, Varga Viktória kezén csattant, majd a második hazai lövést Hnatyszyn Kinga vállalta magára. És milyen jól tette, a labda utat talált a kapuba, 2–0. Ezt követően nagyjából három percen át a védelmek domináltak mindkét oldalon. A gólcsendet Kövér-Kis Réka törte meg, 3–0. Jól kezdtek Matajsz Márk tanítványai, akik mindössze egy gólt kaptak az első negyedben.

A második negyedben is a védelmek kerültek főszerepbe. Ismét egyet kapott a Szentes, de ezúttal három helyett kettőt lőtt. Így is nőtt a hazai előny, a nagyszünetben 5–2 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedre csúcsodott ki a már említett védelmek dominanciája. Alaposan megnehezítette a Győr a Szentes dolgát, a hazaiak mindössze egyszer találtak be, a vendégek viszont egyszer sem. 6–2-es harmadik periódus után gólgazdag folytatás jött, de a szentesi siker nem forgott veszélyben. A 10–5-ös első meccs után vasárnap 16 órától jön a párharc második mérkőzése.

Valdor Szentes–Győr 10–5 (3–1, 2–1, 1–0, 4–3)
MOL női vízilabda OB I., rájátszás a 7–10. helyért, első mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Ercse, Tóth K.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Tyukász, Dobos 1, Hatyszyn 4, Bicskei 1, Kövér-Kis 1. Csere: Horváth Zs. 2, Erdélyi, Horváth L., Korom 1, Boldizsár R., Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Molnár D. 2, Párkányi, Petik 3, Szedlák M. Csere: Finta Zs., Finta K., Hetzl, Drávucz M., Kiss A. Vezetőedző: Hargitai Attila.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 8/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában